Spille EuroMillions

Norsk Tippings Lotto

Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kultur- og kirkedepartementet. Selskapet ble stiftet i 1948 og har hovedkontor på Hamar.

Norsk Tipping har statlig, nasjonalt monopol på pengespill, og Kultur- og kirkedepartementet avgjør selskapets spilleregler og hvor stor andel av innsatsbeløpet som skal gå til gevinster. Selskapets overskudd fordeles i dag likt mellom idrett og kultur. Midlene til idrettsformål fordeles av regjeringen, mens midler til kulturformål fordeles med to tredeler av Stortinget og en tredel av regjeringen. Selskapet er også behandleren for Viking Lotto i Norge.

Spillet går ut på å plukke ut riktige vinnertall blant et gitt antall mulige. I Norge bruker de formelen 7/34, altså at lotto spillere skal prøve å plukke ut 7 rette tall blant 34 mulige. Trekningen av de sju rette tallene og de tre tilleggstallene skjer hos Norsk Tipping på Hamar, og mange hundre tusen nordmenn følger med på trekningen på NRK1 hver lørdag for å sjekke om de har vunnet.

Siden starten har cirka 4.000 vinnere kunnet smykke seg med tittelen Lotto-millionær, og premierekorden lyder på 25 millioner kroner!